Een Reikibehandeling, betekent uitwisseling van Energie. Energie uit de kosmos die via de behandelaar wordt doorgegeven aan de cliënt. Waardoor het lichaam zijn zelfhelende krachten weer op gang kan brengen. Cliënten voelen zich na een behandeling ontspannen en opgeladen tegelijk, hierdoor kan men met meer inzicht naar bepaalde aspecten van het leven kijken.

Reiki is een vorm van heling waarbij de handen van de behandelaar op het lichaam van de cliënt rusten. In vroegere tijden noemde men dit ook wel handoplegging, maar, handoplegging was vooral bedoeld om een lichamelijk ongemak snel en veelal tijdelijk op te heffen. Reiki is bedoelt om ongemakken voor altijd op te heffen, of je denkbeeld er over te veranderen.


Door middel van een reikibehandeling krijg je kracht en energie, waardoor het natuurlijke proces van zelfhealing weer op gang komt, hierdoor kunnen lichamelijke klachten soms geheel verdwijnen. Ook kan het gebeuren dat tijdens een behandeling inzicht in de situatie zoals die bestaat ontstaat. Eenmaal bij de kern van problemen aangeland, ben je in staat deze zelf op te lossen waardoor de kans op herhaling minder wordt.

Tijdens de behandeling speelt er rustgevende muziek, de ontvanger krijgt indien gewenst lekker warme fleecesokken aan en voor wie dat wil is er ook een fleecedeken beschikbaar.